135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Fotostudio

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Monday, 16 October, 2017

De bouw- en verbouwingswerken zijn hier intussen afgerond. Maar dat betekent niet dat er geen werk meer is: de laatste details en afwerking zullen nog wel even blijven zorgen voor een goed gevulde klusjes-lijst. Desalniettemin: hoog tijd voor een update over de staat van de studio.

Fotostudio in Leuven

Fotostudio, bijna klaar

De fotostudio is intussen al enkele maanden in gebruik, maar daarin schuilt meteen een groot gevaar: het gevoel dat de studio “bruikbaar en dus afgewerkt” is. In grote lijnen is dat ook zo, maar ook hier zijn nog heel wat details die moeten aangepakt worden. De meeste schilderwerken zijn hier wel klaar, maar alle plintjes, deuren en deurlijsten moeten wel nog een likje verf krijgen. Voor wie het zich dus al afvroeg: neen, die groene lijsten rond de deuren zijn geen nieuwe trend… Idem voor de stalen steunbalk in mijn kantoor: nog te schilderen. Ook de montagelijstjes rond de stopcontacten moeten nog geretoucheerd worden, maar daarna kunnen schildersrol en -borstel definitief terug in de kast. Althans wat studio en kantoor betreft.

In kantoor / ontvangstruimte moeten nog twee lampen tegen het plafond en dan is ook alle verlichting in orde. Die lampen liggen hier trouwens al klaar, maar de “potjes” om de aansluiting van het lichtpunt te camoufleren ontbreken nog, vandaar de vertraging. Drie maanden verplicht stilzitten wegens gebroken been helpen trouwens ook niet echt om dergelijke klusjes van de baan te krijgen…

Fotostudio in Leuven

Kantoor en ontvangstruimte

In datzelfde kantoor komt ook nog één kast zodat de portfolio-albums een definitieve plaats krijgen, en daarna kan ook deze ruimte “volledig af” genoemd worden. Op wat opsmuk-details na uiteraard: ik moet en zal een sanseveria hebben op de vensterbank, en nog een leuke foto tegen de muur mag uiteraard ook niet ontbreken. Maar dat hoort bij “styling” en valt dus niet meer onder “bouwwerken” en bijgevolg ook niet op de klusjeslijst.

Fotostudio in Leuven

Toilet- en kleedruimte

Wat die styling betreft is er namelijk nog iets meer werk, voor zover de term “werk” hier van toepassing is. De grootste doorn in mijn oog op dat vlak is het grote rek in de fotostudio. Bij studiofotografie komt nu eenmaal een berg aan materiaal kijken en dat moet ergens opgeborgen worden, liefst zo dicht mogelijk bij de hand. Het heeft dus weinig zin om dat in berging of kelder weg te steken, ook al is die drang vanuit esthetisch oogpunt vaak erg groot. Maar een open rek is nu eenmaal het handigst tijdens de gemiddelde fotosessie. Maar om dat rek toch een beetje aantrekkelijker te maken, hoewel die term wellicht wat overdreven is, ben ik volop bezig om alle spullen in dezelfde opbergboxen op te bergen om er toch een beetje eenheid in te krijgen. Nu hoor ik je meteen denken dat dat “toch maar een kwestie is van de spullen uit de oude box te halen en in de nieuwe te kieperen”, maar ik maak van de gelegenheid gebruik om er een opruimbeurt van te maken, en daar steekt net wat meer tijd in vrees ik. Maar op mijn smetteloze communiekantenzieltje kan ik je zweren dat er aan gewerkt wordt! Daarna misschien nog een leukere stoel in de studio en dito bureaustoel, om af te kunnen sluiten met wat leuke spullen in toilet- en kleedruimte.

Kortom: “klaar” is het nog net niet, maar veel scheelt het niet…

Roeland

0
Reacties afgesloten