135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Fuif

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Monday, 10 April, 2017

De dorpsgenoten hier in Wilsele weten ongetwijfeld waarover het gaat als ik zeg dat het min of meer een maand geleden is dat DE caravan door het dorp trok. Voor wie het in Keulen hoort donderen bij deze wat meer uitleg. Al enkele jaren op rij (drie?) wordt in het dorp door enkele enthousiaste ouders een fuif georganiseerd. Als ik me niet vergis begon dat als initiatief om de bouw van de nieuwe school te helpen sponsoren, maar intussen (denk ik) ook gewoon omdat enthousiastelingen, wel, enthousiast zijn. Ik spreek onder voorbehoud, want zelf ben ik a) nog maar twee jaar inwoner van Wilsele en ken ik de voorgeschiedenis niet, en b) ben ik niet zo heel erg dicht betrokken bij de organisatie van dit feest… Ik ben een groentje zeg maar.

Salsalessen

Salsalessen

Bij de editie van 2016 voorzag ik een photobooth als randanimatie. Het thema was toen wat retro-geïnspireerd en dat is uiteraard dankbaar voor een photobooth. Lees: laat maar aanrukken die oude sofa, valse snorren en wandelstokken. Die photobooth was met andere woorden een succes, om het woord “overrompeling” niet te gebruiken. Gevolg was dat ik voor de editie van 2017, die dus pas achter de rug is, mee rond de tafel ging zitten voor mijn inbreng voor wat die waard is.

Enthousiasteling

Enthousiasteling

Dit jaar werd het echter over een andere boeg gegooid en werd er gekozen voor een talentenjacht vooraf in ware Radio-gaga-stijl. Zoals in: we parkeren een uber-coole caravan op enkele hotspots in het dorp en interviewen voorbijgangers om te peilen naar hun talenten of dat van dorpsgenoten. In alle eerlijkheid, toen dat plan voor het eerst op tafel kwam was ik voorzichtig sceptisch. Ik ben nogal praktisch ingesteld en “groots dromen” is iets wat me slechts met mondjesmaat gegeven is. Maar in nog veel meer eerlijkheid: dankzij enerzijds de grote dromen en anderzijds het nog veel meer praktisch ingesteld-zijn van hoger vernoemde enthousiastelingen, denk ik dat er rustig mag gesteld worden dat dit een succes was.

Muzikaal talent

Muzikaal talent

Potje tafeltennis

Potje tafeltennis

De show op de avond van de fuif waar al dat lokaal gevonden talent tentoon gespreid werd, was werkelijk hartverwarmend. Maar sterker nog, de aanloop er naartoe was dat nog veel meer. Dan heb ik het over dat caravan-gedeelte. Geef toe: wie van jullie kan zich de laatste keer herinneren dat er op de parking van de plaatselijke frituur, tijdens het wachten op het pakje met mayonaise, spontaan gezongen werd en gitaar gespeeld, voorzien van een frisse pint of warme appelcake (OF, niet EN, zoveel foodpairing-kennis hebben we wel)? Niemand? Wel, hier in Wilsele alvast heel wat mensen wel! Wie er niet bij was, vind hier alvast een door ondertekende samen-gefilmde impressie. Gewoon op de parking van de frituur, remember…

Lokaal dicht-talent

Lokaal dicht-talent

Live striptekenaar

Live striptekenaar

Uiteraard zijn er nadien ook mensen die het allemaal maar niks vonden. Maar zoals vaak het geval is: dat zijn dan de beste stuurlui die… Soit. Ik weet dankzij dit feestje nu voor altijd dat er in Wilsele iemand rondloopt die gepassioneerd is door bomen, dat er genoeg koks en keukenpieten zijn om heel het dorp van hapjes te voorzien, dat er iemand poëzie schrijft van de bovenste plank, dat er muzikaal talent rondloopt een John Demol-productie waardig, dat er iemand sneller striptekeningen kan maken dan dat ik foto’s maak, dat er iemand verhalen voorleest als de beste, dat er een tafeltenniskampioen in mijn dorp woont, dat de lokale friturist minstens dertig minuten over aardappelen kan vertellen, dat… Je begrijpt me wel. Een veel gehoord punt van kritiek op heel het evenement was nadien “dat het veel te lang duurde”. In dit geval denk ik dat we dat met zijn allen samen enkel maar als compliment kunnen opvatten…

Tot de volgende!

0
Reacties afgesloten