135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Kantoor

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Monday, 17 April, 2017

Het afgelopen jaar heb ik het hier minstens twintig keer geschreven: “Binnenkort volgt er een update over de bouw- en verbouwingswerken.” Wel, vandaag is het eindelijk binnenkort, want hier is die lang beloofde update. Althans een deel ervan. In de studio zelf zijn we nog volop bezig met een deel van het meubilair, dus daar is op dit moment weinig te tonen. Een studio is dan ook vooral een grote, open ruimte. Later deze week zal ook daar weer orde geschapen zijn in de chaos, dus de update van de fotostudio zal voor daarna zijn.

Kantoor

Kantoor

Maar een bijna even belangrijk deel van de studio is mijn kantoor, alias ontvangstruimte voor de klanten, en die is gelukkig al net iets meer afgewerkt dan de studio zelf. Toonbaar genoeg dus voor wat foto’s en eerste indrukken. Het deel van het kantoor waar ik uiteraard het meeste tijd spendeer is natuurlijk mijn bureau en computer. Alle nabewerking wordt hier uiteraard gedaan, maar ook de afwerking van kaartjes, albums en andere spullen gebeurt hier. Met andere woorden, het grootste deel van mijn niet-fotograferende tijd spendeer ik hier.

Bureau

Bureau

Ik hou mijn bureau graag zo clean en ordelijk mogelijk, dus ik vond het wel belangrijk dat computer en randapparatuur netjes uit het zicht konden blijven in een afgesloten kast. Met de huidige toestand ben ik al aardig tevreden, maar er is nog ruimte voor verbetering. Binnenkort wordt er een extra kabeldoorvoer voorzien om de laatste kabels achter mijn beeldscherm nog weg te werken, maar ook voor de albums die er nu nog wat verloren bijliggen wordt er binnenkort een betere plaats voorzien op enkele leggers onder de trap. Op die manier zal de vrije ruimte op het bureaublad kunnen gebruikt worden om af en toe één product een leuk plaatsje te geven. En voor een koffiezet uiteraard…

Catchy stoelen

Catchy stoelen

Het tafeltje is redelijk onopvallend en dus zuiver functioneel gekozen, maar de catchy stoelen vond ik gewoon TE leuk om te laten staan. Aangenaam zitmeubilair is trouwens niet onbelangrijk want ook in deze ruimte komen trouwkoppels langs om albums te bekijken of bekijk je na een fotosessie de presentatie van je foto’s op groot scherm. De ruimte is niet supergroot, dus het is bij momenten een uitdaging om de goeie balans te vinden tussen esthetiek en functionaliteit. Ik hou van minimalisme, maar de ruimte mag zijn doel niet missen dus af en toe is het een kwestie van een compromis tussen beiden vinden. Dat is dan meteen ook de reden waarom de inrichting voor sommigen misschien wat lang lijkt te duren: het gaat soms net iets verder dan “een ritje heen en weer Ikea”. Gelukkig zijn er enkele creatievelingen die geregeld mee ideeën leveren: de mensen van ROOOM architecten en Dr. Light zorgen voor een goeie mix tussen mooie afwerking en stoere industriële look, terwijl collega fotograaf Kathleen en niet te vergeten ook mijn eigen vrouw, Liesbeth, geregeld zorgen voor inspiratie bij de details. De vrouwelijk touch mag niet ontbreken met andere woorden…

Beeldscherm voor foto's

Beeldscherm voor foto’s

Maar wees gerust: we geraken er wel. De eerst volgende items op de todo-lijst zijn: schilderen van enkele muren en deuren, enkele foto’s tegen de muur (die dus eerst geschilderd moet worden), display-ruimte voor albums, de laatste verlichting tegen muren en plafond (dat nog eens grondig gekuist moet worden) en last but not least zonwering in het raam achter de computer. Die zonwering ligt trouwens klaar voor montage, dus als alles goed gaat is die morgen of overmorgen geïnstalleerd.

Kortom, hoewel er nog een en ander te doen staat, mag er gerust gesteld worden dat ik jullie intussen op een aangename manier kan ontvangen en te woord staan voor en na de fotosessies. Wil je trouwens meer zien, kijk dan even op Youtube of Facebookpagina voor een korte studiotour in 360°!

Tot binnenkort!

Roel

0
Reacties afgesloten