135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Moederdag

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Tuesday, 18 April, 2017

Dat we binnen enkele weken moederdag vieren kon je hier eerder al lezen. Dat een cadeaucheque voor een fotosessie daarbij een ideaal cadeau is, weet je dus intussen ook al. Wat echter minder geweten is, zo blijkt uit de vragen die ik geregeld krijg via mail, is dat zo een fotosessie niet noodzakelijk de klassieke invulling moet krijgen waar iedereen in eerste instantie aan denkt. Geef toe, als je denkt aan een fotosessie als cadeau voor moederdag, denk je wellicht meteen aan een leuke sessie met het hele gezin. In de studio of op locatie, dat is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Inderdaad, die gekende fotosessie met het hele gezin is uitermate populair bij deze gelegenheid en daar is niks mis mee want ook hier kan creatief mee omgesprongen worden.

Mysterieus portret

Mysterieus portret

Maar ook voor wie het minder klassiek zoekt kan zo een “traditionele” cadeaucheque een leuke tip zijn. Sterker nog: wil je echt een origineel eindresultaat, dan is zo een cheque de beste oplossing. Want op die manier geef je een cadeau met “impact”, want als verrassing kan dat zeker tellen. Maar omdat de gelukkige mama nadien zelf contact kan opnemen voor de invulling van de sessie, biedt dat de beste opportuniteit voor een super-creatieve invulling. Aan elke fotosessie gaat sowieso een verkennend gesprek vooraf, dus dat is voor een sessie met cadeaucheque niet anders. Bij die afspraak vooraf kunnen we ideeën wisselen en de aanpak van de fotosessie voorbereiden, waardoor er niks is wat originaliteit in de weg staat.

Film noir

Film noir

Zoals je kan zien aan de foto’s bij dit artikel, is een sessie met het hele gezin zeker niet de enige optie. Maria, model op deze foto’s, koos zo samen met mij voor een themasessie met een retro tintje. Als filmfanaat combineerde ik deze look met de typische “film-noir” stijl van belichting, waardoor deze sessie op locatie een heel andere wending nam dan wat je standaard zou verwachten. En voor de duidelijkheid: dit was voor Maria ook gewoon haar moederdagcadeau…

Dramatisch tintje

Dramatisch tintje

Het extra goede nieuws bij dit alles is dat deze werkwijze kan toegepast worden bij elke type shoot. Het maakt dus helemaal niet uit of je kiest voor een erg budgetvriendelijke “Minishoot” of toch gaat voor de uitgebreidere “Maxi”- of “Megashoot”; een niet-traditionele invulling staat los van het budget. Je kan dus met een gerust hart eender welke cadeaucheque aanschaffen en cadeau doen: van het leuke eindresultaat mag je zeker zijn.

Voor wie nog niet helemaal overtuigd is, is de 10% korting op alle cadeaucheques waarvan je momenteel kan profiteren misschien de doorslaggevende factor? In dat geval volstaat een eenvoudig mailtje om je ultieme cadeau te bemachtigen…

Tot binnenkort,

Roel

0
Reacties afgesloten