135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Papier

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Thursday, 18 May, 2017

Hoog tijd om het nog eens over de nieuwe studio te hebben. De vraag: “Hoe staat het met de bouw van de studio?” wordt steevast beantwoord met: “Klaar, maar nog heel veel werk.”. Dat is dan ook de meest accurate beschrijving. Vorige week werden de werken opgeleverd en bij deze is het dus het moment bij uitstek om de mensen van ROOOM architecten nog eens te bedanken. Niet alleen voor het leuke ontwerp, maar zeker ook voor de goeie opvolging en communicatie. Ik heb in de loop van de werken geregeld frustraties geuit over de “mentaliteit in de bouwsector”, maar de mensen van ROOOM zijn zeker de uitzondering die de regel bevestigt. In essentie kwam het vaak hierop neer: wij als bouwheer (ik spreek niet in de pluralis majestatis, maar heb het over Liesbeth en mezelf) konden altijd onze frustraties gewoon doorspelen aan Patrick, de architect, die van daar het lastige werk overnam. Waarvoor dank dus.

Fotostudio Wilsele

Fotostudio Wilsele

Maar ik had het over de huidige stand van zaken. Klaar en opgeleverd dus, maar zoals ik al zei ook nog een berg werk. Afwerkingswerk dan meer bepaald. De studio en een deel van het kantoor moeten nog geschilderd worden, hier en daar moet nog een lamp tegen muur of plafond en dan denk ik dat we het professioneel gedeelte echt klaar kunnen noemen. In het privégedeelte van ons huis is het min of meer hetzelfde verhaal, alleen moeten daar nog plinten geplaatst worden, nog veel meer muren geschilderd en nog veel meer lampen opgehangen worden. Intussen schreeuwen ook tuin en buitenaanleg om aandacht zoals je kan zien op bijgaande foto. Maar ook daar wordt volop aan gewerkt (niet noodzakelijk door mij).

Maar de bakstenen zijn één ding. Samen met de intrek in de nieuwe studio, is ook mijn manier van werken serieus veranderd. Iedere studioruimte is anders, dus op technisch vlak was het ook wel even aanpassen. Uiteraard ben ik intussen helemaal ingeburgerd en zijn er al heel wat fotosessies gebeurd, maar er is nog heel wat ruimte voor nieuwe experimentjes. Je mag wat dat betreft heel binnenkort een nieuwe aankondiging verwachten, dus stay tuned! Verder was het ook een aanpassing om na twee jaar alle afspraken op locatie door te laten gaan, terug “onder eigen dak” te kunnen werken. Trouwkoppels die langskomen kunnen nu heel het assortiment van albums keuren in plaats van een selectie die “mobiel” moest zijn.

Bureau

Bureau

Wie tenslotte aandachtig naar de foto van mijn bureau kijkt, zal één specifiek kantooritem missen: een printer. Jawel, sinds begin 2017 is 135mm volledig paperless. “Hoog tijd” hoor ik velen zeggen, maar jammer genoeg hangt zoiets niet alleen van mij af. Ook leveranciers, boekhouder, BTW-administratie en fiscus zijn intussen gelukkig modern genoeg om voor het overgrote deel papier links te laten liggen. Af en toe komt er nog een papieren factuur in de bus gevallen, maar dat wordt dan meteen smartphone-gewijs gedigitaliseerd. Een grote en onhandige scanner is dus gelukkig ook niet nodig. In alle eerlijkheid kwam die switch van print naar digitaal er eerder noodgedwongen. Op een gegeven moment, ergens eind 2016, moest heel ons huis ontruimd worden zodat de gietvloer erin kon. Heel het huis leeg. Voor een hele week. Dat was natuurlijk aangekondigd, maar desalniettemin was daar toch wat improvisatie voor nodig. Administratie doen met een laptop op het bed (de bovenverdieping bleef gelukkig bruikbaar) is één ding, maar voor de printer was er die week echt geen plaats. In die week heb ik dan ook kordaat besloten: “Als ik één week zonder printer kan, dan kan ik ALTIJD zonder printer.”. Feit dat ik mijn foto’s laat afdrukken door een vaklabo in de buurt helpt ook wel natuurlijk. Verder was het enkele weken aanpassen, zoeken en af en toe ook wat stille heimwee naar de printer, maar intussen zijn alle ontwenningsverschijnselen verdwenen.

In een volgende studio-update heb ik het over het meubilair (daar valt meer over te zeggen dan je zou denken), maar bij deze ben je op de hoogte van enkele minder voor de hand liggende vernieuwingen in de studio.

Tot binnenkort,

Roeland

0
Reacties afgesloten