135mm Blog

Recente foto's met leuke verhalen, weetjes en anektdotes

Weekend

Dit artikel werd geschreven door Roeland op Wednesday, 15 November, 2017

De weekends zijn hier, werk-gewijs, de laatste weken en maanden erg goed gevuld. De herfstsessies hebben daar veel mee te maken, maar er zijn ook nog altijd de gebruikelijke studiosessies. Maar ondanks die goed gevulde werkagenda, zijn er gelukkig ook nog wat momenten vrije tijd en family-time. Misschien heeft het te maken met de gemiste zomer (gebroken been, remember), maar ook op vlak van vrijetijdsbesteding staan er de laatste weken geregeld leuke dingen op het agenda.

fotograaf in leuven

Fakkeltocht

Enkele weken geleden was er het jaarlijkse tripje Efteling: ik kijk nu al uit naar de volgende editie daarvan (is intussen ook al gereserveerd). Maar ook de minder spectaculaire uitjes zijn leuk. Hoewel het in dit geval te bediscussiëren valt wat het meest spectaculair is: Efteling of de jaarlijkse fakkeltocht van de Wilselse scouts die afgelopen weekend plaatsvond. Voor we naar Wilsele verhuisden was deze traditie mij volledig vreemd, maar de laatste drie jaar waren we er gelukkig wel bij.

fotograaf in leuven

Draakverbranding

Geef toe dat het er best sfeervol uitziet: iedereen met een brandende fakkel in stoet doorheen het dorp, om die optocht dan af te sluiten met de “draakverbranding”. Roept bij mij alvast herinneringen op aan “vuurke-stook”, een traditie die ongetwijfeld iedereen nog wel kent vanuit zijn / haar kindertijd. De fascinatie voor vuur moet trouwens nog een overblijfsel zijn van één of ander oerinstinct. Of misschien ligt dat gewoon aan mij, maar hoe dan ook: of het nu op een barbecue is of in de vorm van een fakkel, vuur is altijd boeiend. Gecontroleerd vuur bedoel ik dan. Je snapt me wel… Heel de sfeer doet trouwens ook wel wat Middeleeuws aan vind ik persoonlijk: met brandende fakkels door het dorp en een brandstapel op het eind, de Middeleeuwse connotatie ligt voor de hand geloof ik…

fotograaf in leuven

Draakverbranding

Voor wie het in Keulen hoort donderen bij heel het fakkel-gedoe: dat is hier in het dorp (en in nog heel wat andere gemeenten in Vlaanderen) traditie bij de Sint-Martinusviering. Meer info hierover vind je op Wikipedia, ik hou het vooral op de sleutelwoorden: “fakkels”, “optocht” en “gigantisch vuur om af te sluiten”. En ook op “pintjes drinken achteraf”, maar dat is een persoonlijke invulling / toevoeging geloof ik.

En voor wie het zich afvraagt: ja, er is een zekere dosis stalen zenuwen nodig om mee te stappen in een bende uitgelaten kinderen met elk een fakkel in de hand. Maar aangezien er geen uitgebrande auto’s of geruïneerde kapsels of kledij gemeld werden, denk ik dat er ook dit jaar van een succes kan gesproken worden. Wat mij betreft in ieder geval wel.

Tot de volgende!

Roel

0
Reacties afgesloten