Het is even stil geweest errond, maar het is er nog steeds:  het project "Creators", waarbij ik creatievelingen fotografeer hier in de studio.  Vrij werk is belangrijk als fotograaf als creatieve uitlaatklep, maar er moet uiteraard ook genoeg plaats blijven in mijn agenda voor het "echte werk" (de betaalde opdrachten).  Heel bewust plan ik de afspraken met creatievelingen in de studio dus heel mondjesmaat in, en bijgevolg blijft het project wat op de achtergrond.  Na een intensief 365-project (www.365faces.be) mag het wat minder zijn...  Maar zoals ik al zei: ook dit project leeft rustig verder.

Gisteren kwam Wenneke langs in de studio voor haar sessie.  Ze werkt als architecte dus aan haar creativiteit valt niet te tornen. Zoals het wel vaker het geval was, is ook bij dit project de ontmoeting met nieuwe mensen trouwens minstens even boeiend als het fotograferen op zich.  Wat ook een constante is bij dit soort projecten, is het feit dat ik het telkens lastig vind om een selectie te maken.  Bij het 365-project maakte ik alle foto's op locatie, met als gevolg dat er veel meer variatie was per deelnemer.  Ergo:  nog veel meer keuzestress voor mij bij het maken van de uiteindelijke selectie.  Maar ook al maak ik deze keer alle foto's in de studio en met dezelfde belichtingstechniek, de uitdaging om er één of twee foto's uit te kiezen wordt er niet kleiner op.  Misschien een goeie insteek om terug de analoge toer op te gaan:  minder foto's, niet kunnen kijken op de camera tijdens de shoot,...  Doen of niet?  Ik lees het graag!

Hoe dan ook: dankzij Wenneke heb ik weer een portret om toe te voegen aan de reeks.  Maar daarmee wordt het ook hoog tijd om opnieuw enkele afspraken in te plannen.  Ben je of ken je iemand die zijn of haar dagen op een creatieve manier vult? Geef dan zeker een seintje, ik vereeuwig hem / haar graag!

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel