Kort en bondig deze keer.  Welke stijl van “groepsfoto” vinden jullie het leukste:  de traditionelere aanpak in kleur waarbij iedereen er braafjes bij zit / staat, of mag het iets losser zijn?  Die laatste aanpak gaat, voor mij persoonlijk, meestal samen met contrastrijke zwartwit beelden.  De gestolen momenten tussen twee “echte” shots zijn daarbij  voor mij de echte winnaars…  

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar de tweede aanpak:  contrastrijk zwartwit, beetje minder traditioneel.  Maar het valt op hoe de voorkeur van de meeste klanten, als puntje bij paaltje komt, toch naar de traditionelere stijl uitgaat.  Misschien heeft dat vooral te maken met een bepaalde verwachting op basis van het portfolio dat ze te zien krijgen?  Hoewel dat in mijn geval moeilijk de reden kan zijn:  op mijn website vind je bitter weinig, om niet te zeggen geen, pastelkleurtjes of “familiefoto’s in het gras”.  

Het zal ongetwijfeld ook wel met mijn eigen aanpak bij de sessie zelf te maken hebben.  Ik begin namelijk steevast met het maken van de “veilige” beelden:  de traditionelere foto’s waarvan ik weet dat ze altijd wel in de smaak zullen vallen.  Pas als die shots ingeblikt zijn, ga ik over naar de wat minder voor de hand liggende locaties, opstellingen en poses.  Maar uiteraard worden ook de veilige shots mee aangeleverd, met als gevolg dat er bij de meeste reportages die ik oplever twee “subreeksen” zijn:  de veilige shots die ieders verwachting voldoen, en mijn persoonlijke invulling die iets meer buiten de lijntjes gekleurd is.  En van zodra mensen beide opties te zien krijgen, bestaat de kans natuurlijk dat er toch gekozen wordt voor de traditionelere look als favoriet.  Geen probleem voor mij uiteraard, maar toch opvallend.

Wat denken jullie:  stoppen met eerst op veilig spelen en standaard gaan voor enkel mijn eigen visie?  Ik lees het graag!

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel