Het merendeel van de portretsessie die ik doe is voor particulieren:  families, sessies met het gezin of van de kinderen... Maar geregeld zijn er ook individuele sessies voor zogeheten "corporate headshot", oftewel de typische zakelijke portretten.  Die foto's worden dan typisch gebruikt op de websites van bedrijven, op iemand's CV of noem maar op.  Of, zoals in dit geval, voor bij de verdediging van een doctoraat.  

Het grootste verschil met de "gewone" individuele fotosessie is vaak de outfit:  die moet voor de meeste corporate foto's nu eenmaal wat formeler zijn.  Maar als iemand dan toch de tijd investeert om langs te komen voor een zakelijke fotosessie in de studio, vraag ik steevast om ook wat minder formele outfits mee te brengen.  Op die manier kunnen we zorgen voor voldoende variatie in het eindresultaat.

Hoewel ik die zakelijke foto's ook wel best leuk vind, zal het je niet verbazen dat ik het liefst van al de "creatievere extraatjes" doe, de portretten waarbij ik helemaal mijn zin kan doen zonder aan vooropgestelde regeltjes te moeten voldoen.  Ook bij een studiosessie eerder deze week sloot ik af met het maken van een portret zoals ik het voor me zag van zodra deze kerel binnen stapte in de studio.  Hoewel ook dit portret misschien nog wel bruikbaar kan zijn in een corporate omgeving, zijn de pose, outfit en vooral blik misschien toch net iets te "anders".  Ik blijf het, zelfs na 12 jaar "in business", trouwens nog altijd even boeiend vinden om te zien hoezeer je een portret kan veranderen met minimale aanpassingen in licht, pose en techniek.  Net daarom is de zwartwit foto hiernaast opnieuw mijn favoriete foto uit de sessie.  Is iedereen het met me eens?  Ik lees het graag!

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel