Zoals altijd moest ook afgelopen dagen mijn blog even wijken voor ander werk.  Afgelopen weekend gaf ik nog eens een workshop portretfotografie en dat zijn typisch erg goed gevulde dagen.  De studio opruimen, tafels en stoelen klaar zetten, laatste praktische dingen regelen,… Zelfde verhaal na elke dag van de workshop (die twee dagen in beslag neemt).  Trouwens, wie al een cursus of workshop bij me gevolgd heeft, weet dat ik moeilijk te stoppen ben eens ik op dreef ben.  Lees:  het durft al eens uitlopen.  Maar anderzijds heb ik nog nooit iemand weten klagen hierover.

Anyway, om maar te zeggen dat het weekend en de aanloop ernaar goed gevuld waren.  Verder hoef ik waarschijnlijk ook niet uit te leggen dat ik het geweldig leuk vind om zulke workshops te geven.  Op één detail na:  het is soms moeilijk voor mij om het fotograferen aan de cursisten over te laten.  In de voormiddag van de eerste workshop-dag doe ik zelf nog een heel kleine demo-sessie, maar daarna is het aan de cursisten en beperk ik me tot tips geven en vragen beantwoorden.  In de loop van die namiddag zie ik meermaals portret-gelegenheden passeren die ik maar wat graag zou benutten, maar die kans is op dat moment echt wel voorbehouden voor de cursisten.  Ergo:  op enkele heel snelle shots na (zie foto’s bij dit artikel) bleef mijn camera ongemoeid.  Sterker nog:  zelfs een groepsfoto van de groep cursisten of wat sfeerfoto’s kwamen er niet van…  Je zal me dus op mijn woord moeten geloven als ik zeg dat het een leuke editie was.

Dat gezegd zijnde:  er komen zeker nieuwe edities van deze workshop en ook andere, nieuwe cursussen.  Dus hou zeker de gebruikelijke kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven…

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel