Als trouwfotograaf heb ik de meeste feestzalen en event-locaties hier in de omgeving al wel meermaals gezien. Als trouwkoppels me vragen of ik al in zaal X of Y gewerkt heb, moet ik meestal wel het antwoord schuldig blijven: ik ben intussen niet meer in staat om alle namen te onthouden, laat staan ze aan de concrete locatie te linken.  Meestal is het pas als ik aan de feestzaal toekom dat mijn geheugen opgefrist is:  "Ah, ja, natuurlijk ben ik hier al geweest".  

Maar er zijn natuurlijk wel een aantal zodanig bekende locaties dat zelfs ik ze onthoud.  De Faculty Club hier in hometown Leuven is er zo eentje:  die kan je onmogelijk vergeten.  Als trouwfotograaf passeer ik er elk seizoen wel eens, maar omdat er ook heel wat business-events doorgaan is de kans groot dat je ook daarvoor over de vloer komt als fotograaf uit Leuven.  Een weekje of twee geleden was dat opnieuw het geval.  En hoewel ik er al meermaals gewerkt heb, heb ik toch nog enkele nieuwe zaaltjes leren kennen van de Faculty Club, wat verderop in het Begijnhof.  

Dat dat een toplocatie is zo midden in het rustige Begijnhof zal wel duidelijk zijn.  Maar als fotograaf is dat meteen ook het grootste nadeel van zo een locatie:  je sleurt je een ongeluk.  De auto moet namelijk buiten het Begijnhof geparkeerd worden (hoewel ik me niet kan voorstellen dat andere leveranciers niet tot voor de deur zouden mogen)  en vandaar moet alles te voet naar de feestzaal.  In dit geval had ik ook heel wat flitsapparatuur bij, dus na een drietal tripjes heen en weer vond ik de locatie net iets minder tof...  Ik vervoer het merendeel van mijn materiaal in een rollerbag, zo een ding op wieltjes dat je achter je aan trekt.  Heel handig op effen terrein, maar op de ruwe kasseien van het Begijnhof totaal onbruikbaar.  Sleuren dus.  Moest je je trouwens afvragen waarom de meeste fotografen graag wat vroeger komen voor een opdracht:  dat heeft niks te maken met extra uurtjes te kunnen aanrekenen, maar is gewoonweg een noodzaak.  Bij deze opdracht was ik vlotjes drie kwartier bezig om alles ter plaatse te krijgen en klaar te zetten, dus een uurtje "te vroeg" komen is dan zeker geen overbodige luxe.

Maar los van het logistieke gedoe:  het blijft een toppertje daar in de Faculty Club...

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel