Afgelopen weekend was het prachtig weer maar dat had je al door.  Hoewel ik er niet ten volle gebruik kon van maken, was het toch mooi meegenomen.  Een bloemlezing uit mijn agenda van de afgelopen dagen.

Vrijdag ging ik van start met een fotosessie op locatie van collega-influencer (blijft bizar klinken) Sara.  Een mooi voorbeeld van "I'll scratch your back, you scratch mine" of zoiets (in de figuurlijke zin voor alle duidelijkheid).  Of nog:  een mini-samenwerking waar we allebei baat bij hebben.  Sara kreeg leuke nieuwe foto's voor haar instagram en andere sociale media, voor mij is de extra exposure altijd mooi meegenomen.  Voor wie de laatste jaren onder een steen geleefd heeft:  Instagram is voor een fotograaf het medium bij uitstek om je werk te tonen, veel meer nog dan een klassieke website of Facebook.  Sommige fotografen vinden "gratis werken" ten allen tijden uit den boze, maar als ik een korte maar leuke sessie kan doen voor iemand met letterlijk enkele duizenden lokale (en dus voor mij relevante) volgers, dan weegt dat niet op tegen enkele tientallen euro's meer of minder inkomsten.  Voor iemand met naar eigen zeggen geen ervaring voor de camera heeft Sara dat trouwens geweldig gedaan, dat poseren.  Hoewel er van echt poseren bij mijn sessies niet echt sprake is vind ik.  Het heeft meestal eerder iets weg van een mini-stadswandeling waarbij hier en daar even stilgestaan wordt, en vooral veel gebabbeld en gelachen.  Spontane foto's gegarandeerd op die manier.

Vrijdag namiddag moest ik de zon en bijhorende lentesfeer links laten liggen want ik stond de hele namiddag meer dan 80 studenten te fotograferen in een zaaltje van de KUL voor een studentenvereniging.  Die foto's kan ik nog niet tonen, maar het waren de standaard "corporate headshots".  Geweldig initiatief trouwens van die studentenvereniging:  de vereniging betaalde me om van alle geïnteresseerde leden een zakelijk portret te maken.  Door op die manier "bandwerk" te maken van de sessies wordt de prijs stevig gedrukt en heeft toch iedereen een professioneel portret voor bij doctoraats-verdediging of op een CV.  Zou wat mij betreft standaard mogen aangeboden worden door hogescholen en universiteiten...  Iemand goeie contacten bij dergelijke instanties?  Let me know!!

Na die uitgebreide opdracht aan de KUL repte ik me studio-waarts.  Die studio moest namelijk nog geprepareerd worden voor een andere leuke bezigheid:  een nieuwe editie van mijn workshop portretfotografie.  Met zeven deelnemers, deels bekenden die al eerder een cursus volgden hier, was dit een uitermate leuk gezelschap.  Voormiddag waren er theorie, een flinke dosis inspiratie en een demosessie door ondergetekende.  De lunch ging wel heel zomers door hier buiten voor de studio met pizza en bier (voor de liefhebbers), om daarna op locatie alle kennis in de praktijk te brengen.  Normaal gezien brengen de meeste cursisten zelf een model mee, maar als dat niet lukt zorg ik zelf voor iemand.  Ook hier sprak ik opnieuw mijn Instagram-netwerk aan.  Dankzij City_Influence_leuven kwam ik in contact met Femke.  Ook zij kwam graag eens poseren en ging zo naar huis met leuke foto's.  Niet alleen foto's gemaakt door één van de cursisten, maar ook ik zelf kon het niet laten om ook vijf minuutjes aan de slag te gaan.  Het zou zonde geweest zijn niet te profiteren van dat heerlijk lentezonnetje op locatie om enkele portretjes te maken.  Voor wie de zon niet ziet in de foto hiernaast:  door het feit dat de zon schijnt krijgt ook het licht binnen achter het raam en in de schaduw een heel andere kwaliteit.  Dat is trouwens één van de vele dingen die ook mijn cursisten nu hebben opgestoken (hoop ik)...

Zondag was dan weer voorzien voor de verwerking van al die foto's en het opruimen van de studio.  Ik probeer meestal wel enige vorm van "zondagsrust" in te lassen, maar aangezien ik vandaag de studio nodig had voor productfotografie, moest er toch wat gewerkt worden.  En zo zijn we naadloos overgegaan naar een nieuwe werkweek die minstens even vol zit. Maar dat lees je later wel...

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel