Fotoshoot familie

Fotoshoot familie


Ik weet het uit eigen ervaring:  hoe ouder de kinderen worden, hoe minder foto’s er zijn van het hele gezin.  Van die baby’s en peuters hebben we foto’s zat, maar daarna gaat het zienderogen achteruit en is het vaak wachten tot de kleinkinderen een liefje hebben voor er weer aan foto’s wordt gedacht.  Voor je het weet zijn je kinderen dus het huis uit en merk je dat de laatste echt leuke gezinsfoto’s alweer heel wat jaren oud zijn.  Als fotograaf krijg ik dan op dat moment de vraag naar een fotosessie met heel de familie en zie ik steevast hoe lastig het is om heel de familie op hetzelfde moment op dezelfde locatie bij elkaar te krijgen voor een uurtje.  Wacht dus niet tot de kinderen het te druk hebben met studeren, maar plan gewoon een leuke familiesessie in op een moment dat de familie toch bij elkaar komt:  verjaardagsfeestjes, eindejaarsfeesten,…  Gelegenheden genoeg, toch?  Neem snel contact op via mail voor meer info of een vrijblijvende afspraak.


Praktisch


Zo een familieshoot kan vaak gewoon bij jullie thuis doorgaan.  Een doorsnee tuin biedt al mogelijkheden zat voor leuke foto’s, maar als doorwinterd “urban-style” portretfotograaf vind ik in elke straat, wijk of weide wel een toffe optie voor een creatief familieportret.  Als een sessie bij je thuis echt te lastig zou zijn, dan spreken we gewoon af op een andere locatie die praktisch haalbaar is:  stadsparken, pleintjes,…  Ik lever wel wat ideeën, we bekijken samen wat het beste haalbaar is.  Maar net daarom neem je best ver genoeg op voorhand contact met me op, op die manier heb ik voldoende tijd om mijn huiswerk te doen en kunnen we rustig alle praktische details bespreken.  Dat gebeurt trouwens soms via mail of telefoon, maar je bent altijd welkom voor een vrijblijvende afspraak in de studio.  De koffie staat hier altijd klaar…


Poseren


Als er nog kleine kinderen van de partij zijn bij de familiesessie, vinden de ouders het vaak erg spannend:  gaan ze wel stilzitten?  No worry, ik ben zelf papa dus ik weet maar al te goed dat stilzitten een zeldzaamheid is.  Godbetert:  ik ben er zelf 40 en kan nog niet stilzitten…  Ik kies de locatie dan ook steevast uit in functie van de kleinste rockers van de groep.  Voor hen is zo een fotosessie eerder een ravot-sessie, die vreemde dude met de camera nemen ze er met plezier bij.  En moest je echt een braaf geposeerd portret willen, dan koop ik de jongste telg van de familie wel om met de belofte op pannenkoeken na de sessie.  Bericht aan alle ouders:  na mijn sessies is de kans groot dat je pannenkoeken staat te bakken of langs de speelgoedwinkel moet…. Just kidding.  De boodschap is:  maak je geen zorgen, ik weet wel raad met die kleine rakkers!


Prijs


Op de algemene service-pagina over portretfotografie vind je een overzicht van de drie verschillende opties voor portretsessies.  Een Minishoot kan al vanaf 199€ en is perfect geschikt voor een familiesessie.  Ik kijk niet graag op de klok tijdens een sessie dus ik werk niet met een tijdsbeperking.  Maar reken voor een gemiddelde familie- of gezinssessie toch op ongeveer anderhalf uur ter plaatse.  Digitale bestanden voor weergave op TV of internet zijn altijd inbegrepen bij een sessie, al de rest is nadien geheel vrijblijvend en bespreekbaar, of het nu gaat over digitale bestanden in hoge resolutie of een grote print voor tegen de muur.  Die keuzes worden meestal gemaakt bij een viewing van de foto’s in de studio nadien.  De foto’s worden ook altijd beschikbaar gemaakt in een gallery op mijn website, zodat de hele familie ze kan bekijken.


Neem contact op


Helemaal gewonnen voor het updaten van jullie familiefoto’s?  Mail me even en we bekijken hoe we dat het beste aanpakken.  Ik kijk er nu al naar uit!

Tot binnenkort,

Roel