Fotoshoot koppel

Fotoshoot koppel


Als portretfotograaf krijg ik geregeld koppels voor de lens.  Want je kent dat wel:  je staat als koppel zelden of nooit samen op de foto, tenzij met uitgestrekte arm en tegen elkaar geperst voor een selfie.  Wil je daar zelf verandering in brengen, mail dan even naar info@135mm.be voor meer info over koppelshoots.  Een koppelshoot is namelijk de perfecte manier om ook eens spontaan samen op de foto te staan.  Meer en meer koppels vinden daarom de weg naar mij als portretfotograaf voor een chille fotoshoot met partner. 


Ik poseer niet graag


Bedenkingen die ik dan vooraf vaak hoor zijn: “Ik poseer helemaal niet graag” (dat komt dan meestal van de mannen) of “Op je website staan allemaal van die mooie mensen en wij zijn maar gewoon”.  Over dat poseren kan ik je alvast gerust stellen:  ik laat mensen zelden echt poseren bij een fotoshoot, dus voor koppels is dat zeker niet anders.  Meestal begint de sessie met de instructie “let maar niet op mij” en begin ik van op een afstand te fotograferen, bijna zonder dat je het weet.  Daarna blijft het poseren beperkt tot kleine aanpassingen in je houding, een arm wat hoger of lager,..  Ik geef trouwens tijdens zo een sessie heel wat tips zodat je nadien gewoon ALTIJD beter op een foto staat.  Na mijn fotosessie hoef je dus nooit meer een camera te ontwijken.  En dat van die “enkel mooie mensen op mijn website”?  Al die mooie mensen zeiden net hetzelfde, maar dankzij mijn tips en ontspannen aanpak ziet iedereen er per definitie goed uit…  In tegenstelling tot wat velen denken heeft je outfit daar ook weinig mee te maken.  De enige belangrijke richtlijn wat die outfit betreft:  als je je er maar goed bij voelt!  Geen stress dus, altijd chill.


Budget


Je mag er dus zeker van zijn dat een fotoshoot samen met je partner een leuke ervaring is.  In de studio met een drankje en je favoriete muziek erbij, of op een coole locatie die helemaal bij je past:  fun verzekerd, en leuke foto’s uiteraard ook!  En de prijs?  Die valt ook best mee:  voor 199€ heb je al een leuke Mini-shoot.  Je vindt alle opties en verschillende portretsessies op de algemene service-pagina over portretfotografie.  Vind je die prijs toch nog wat te stevig, hou dan zeker mijn blog, Facebook en Instagram in de gaten want daar worden heel geregeld nieuwe promo’s aangekondigd!
 

Praktisch


Welke fotosessie je ook kiest met je partner, je neemt best een twee- tot drietal weken op voorhand contact op.  Op die manier kunnen we op voorhand even afspreken om de details van je sessie te bespreken:  studio of locatie, de gewenste stijl,… De invulling van de sessie wordt dus altijd samen besproken en je hebt zeker inspraak in de praktische details.  Wil je de sessie als verrassing houden voor je partner, dan is een cadeaucheque de beste optie.  Die kan je gewoon via mail bestellen.

Omdat een laid-back aanpak voor mij belangrijk is, plak ik geen tijdsduur op een fotosessie, maar reken er toch op dat een gemiddelde sessie een uur duurt.  Digitale bestanden voor weergave op TV of internet zijn altijd inbegrepen, al de rest is nadien geheel vrijblijvend en bespreekbaar, of het nu gaat over digitale bestanden in hoge resolutie of een grote print voor tegen de muur.  Die keuzes worden meestal gemaakt bij een viewing van de foto’s in de studio nadien.    


Neem contact op


Enthousiast geworden voor een koppelshoot?  Neem dan vrijblijvend contact op via mail en ik overstelp je met ideeën!

Tot gauw,

Roel