Headshot

Headshot


Zakelijk portret, headshot, bedrijfsportret…  Verschillende benamingen, maar in essentie dekken al deze portretten dezelfde lading:  professionele portretten met een zakelijk karakter die daardoor perfect geschikt zijn voor gebruik in zakelijke toepassingen.  Bijvoorbeeld als teamfoto’s op de website van een bedrijf, maar ook op een persoonlijk CV of sollicitatiebrief.  Heb je ook nood aan een up to date zakelijk portret, mail dan even voor meer info en opties!


Timing


Veel mensen denken pas aan een geschikte foto als het te laat is.  Je wil je CV zo snel mogelijk de deur uit en net dan besef je dat de laatste foto eigenlijk al vijf jaar oud is (en gemaakt op een feestje met de bar op de achtergrond)…  Een betere aanpak is het dus om af en toe een zakelijk portret te laten maken zodat je altijd wel een leuke profielfoto hebt die je op je CV kan zetten.  Want op een dag vind je de job-opportuniteit van je leven…


Budget


Een zakelijk portret of headshot kan trouwens perfect binnen zowat elke andere portretsessie.  Je hoeft dus zeker geen aparte shoot te voorzien.  Zelfs bij een gewone familiesessie voorzie ik meestal wel even tijd om ook wat zakelijke portretten te maken.  Op die manier is er geen extra investering nodig en heb je zonder extra tijd of geld meteen alle foto’s die je nodig hebt.  Best wel even de gepaste outfit voorzien dan, want die coole short waarmee je op de familiefoto’s staat, is misschien niet de meest gepaste outfit voor een zakelijk portret.  Maar hoe dan ook:  door deze aanpak heb je probleemloos enkele zakelijke portretten en professionele headshots voor een heel beperkt budget.  Een Minishoot kan al voor 199€. Geen geld, wetende dat je daarvoor zowel wat leuke casual foto’s hebt (al dan niet samen met je gezin of partner) en een reeks zakelijke portretten.


Meer is beter


Maar laat ons eerlijk zijn:  wie maakt er nu graag tijd voor een fotoshoot, right?  Wil je het nog efficiënter aanpakken, dan kan je een fotosessie voor zakelijke portretten best met een aantal mensen combineren.  Veel bedrijven organiseren jaarlijks een sessie voor alle werknemers.  Zelfs studentenverenigingen bieden dit al geregeld aan.  Op die manier is de investering per persoon heel erg beperkt en heeft iedereen voor slechts enkele euro’s een corporate headshot voor zijn of haar CV.  Mits een deftige voorbereiding en planning (waar ik uiteraard altijd voor zorg), is het geen probleem om op een halve dag tientallen werknemers of studenten te fotograferen.  Sterker nog:  hoe meer mensen deelnemen, hoe interessanter het wordt.  Neem dus zeker vrijblijvend contact op om de opties te bespreken!


Praktisch


Die zakelijke portretten in groep gebeuren trouwens vrijwel altijd op locatie.  In elke doorsnee vergaderzaal of klaslokaal kan perfect een tijdelijke portretstudio opgezet worden mits een half uurtje voorbereiding van mijn kant.  Ook de afhandeling is heel eenvoudig en wordt door mij gedaan.  De impact voor de werkgever of organisator is dus heel beperkt!  Geen enkele reden dus om die corporate headshots nog langer uit te stellen…  Als werkgever heb je zo trouwens ook ineens up to date teamfoto’s voor op de website.  Win-win heet dat…


Neem contact op 


Stuur gewoon even een mailtje met basic info:  aantal personen, gewenste stijl,… en ik geef vrijblijvend alle info en beschikbaarheid!

Tot binnenkort,

Roel