Een dikke week geleden had ik het hier al over het gezellige event georganiseerd door de mensen van toplocatie Hof ten Steen.  Afgelopen zondag konden de trouwkoppels die er hun huwelijksfeest gaan vieren, er gaan kennismaken met de locatie, mensen en het menu.  Daarnaast waren er heel wat leveranciers uit de sector aanwezig om diezelfde trouwkoppels meer info te geven over hun diensten en producten.

Zelf was ik voor het tweede jaar op rij aanwezig met een selectie aan foto-albums van trouwreportages.  Opvallend vond ik dat de interesse voor die albums op zich dit jaar veel groter was.  Vorig jaar werd er ook wel naar de albums gekeken, maar toch eerder oppervlakkig.  Dit jaar was het opvallend hoe sommige boeken opnieuw en opnieuw bekeken en enthousiast onthaald werden.  Positieve trend uiteraard, want ik ben zelf ook wel danig verknocht aan toffe albums.

Toegegeven, ik had deze keer mijn aanbod aan albums ook iets meer doordacht.  Ik had nog net op tijd een nieuw demo-album besteld met daarin een leuke reportage die doorging in en rond Hof ten Steen.  Wetende dat alle aanwezige koppels hun trouwfeest daar zouden laten doorgaan, leek me dat een no-brainer, wat achteraf beschouwd ook bevestigd werd. Ook de koppels die in eerste instantie nog niet aan een fotograaf hadden gedacht, kwamen daardoor iets vlotter ook een kijkje nemen.  

Een andere opvallende trend:  er waren heel veel koppels die pas in 2019 gaan trouwen (vrijwel allemaal) en zelfs enkele die pas voor 2020 plannen hebben.  Die laatste hadden dus ook alvast hun feestzaal vastgelegd, wat blijkbaar geen uitzondering is qua timing.  Maar het inhuren van een fotograaf gebeurt typisch veel later.  Net omdat alle aanwezige koppels er, wat mij betreft, goed op tijd bij zijn, was het voor mij zeker en vast een succesvolle namiddag. Ik herinner me dat er vorig jaar heel wat koppels aanwezig waren met trouwplannen voor nog dat zelfde seizoen en die dus al hun fotograaf hadden gekozen:  minder ideaal voor mij dus.

Kortom: ondanks mijn terughoudendheid voor beurzen en dergelijke evenst, was het ook dit jaar voor mij een aangename middag.  Voor herhaling vatbaar dus!

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel