De hoeveelheid mails die ik dagelijks krijg over busniness-coaching, marketing en netwerk-events is onvoorstelbaar. Van zodra je ingeschreven staat in de Kruipuntbank van Ondernemingen en / of lid bent van Unizo komt je mail-adres in talloze databanken terecht, met alle gevolgen van dien. Ik maak meestal dan ook korte metten met die stroom aan berichten: recht naar de digitale eeuwige jachtvelden. Gevolg is dan ook dat ik niet meteen goed geïnformeerd ben als het gaat over nakende evenementen. Gelukkig woon ik in een dorp waar ondernemers werken die iets minder drastisch kuisen in hun mailbox.

Enkele weken geleden werd ik, samen met Liselotte (copywriter Viva Lingua, www.vivalingua.be), door Katrien en Tom (www.pharmanema.be) uitgenodigd om mee te gaan naar een businessevent rond een basketbalwedstrijd van de Leuven Bears. Bij het woord “businessevent” krijg ik vaak al koude rillingen, maar gezien de leuke bende waarvan de uitnodiging kwam moest ik niet lang twijfelen in dit geval.  Ik ben ook niet meteen een basketbal-fan, maar hoe erg kan dat zijn, zo een wedstrijd?

Toen ik gisteren opgepikt werd door Liselotte (mijn wagen staat in de garage met hardnekkig waarschuwende waarschuwingslampjes) werd dankzij de opmerking: “Amai, zo chique!” ook meteen pijnlijk duidelijk dat ik misschien wat vaker uit mijn kot moet komen, al was het maar om mijn omgeving te laten wennen aan het feit dat ik heus niet altijd een versleten jeans met afgedragen T-shirt draag.  Soms is het ook een nieuwere jeans en dito shirt…  Soit.  In het sportcomplex, datzelfde als waar ik wekelijks ga zwemmen zoals het een flinke jongen betaamt, zat de sfeer meteen goed: goed gezelschap en een frisse pint, wat wil een mens nog meer op zaterdagavond?

Ook dat basketbal-gedoe bleek reuze mee te vallen.  De muziek en enthousiaste supportersclub maakten dat de sfeer er meteen in zat.  Het feit dat de scores tot in het laatste wedstrijd-deel (geen idee hoe dat officieel heet bij een basketbal-wedstrijd) mooi gelijk opgingen hield de spanning erin, maar jammer genoeg moesten “onze” Bears uiteindelijk toch het onderspit delven.  Maar al bij al toch een leuke wedstrijd als je het mij vraagt.  Zo leuk zelfs, dat ik me voorgenomen heb om dit zeker te herhalen met zoonlief erbij.  Geef toe: een dansende mascotte in berenpak en een mini-zeppelin in de sporthal, dat klinkt als vader-zoon-quality-time, toch?

Kort samengevat:  als afgelopen avond een typische “netwerk-avond” was, dan wordt het hoog tijd dat ik meer ga netwerken.  Ik gooi alvast wat minder vlijtig emails weg vanaf vandaag… Nogmaals dikke merci aan Tom, Katrien en Liselotte voor de leuke avond: toppertje met toppertjes!

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel