Een tijdje geleden kondigde ik op mijn Facebookpagina een nieuw persoonlijk project aan:  “Creators”.  Opnieuw een portret-project, maar deze keer ga ik op zoek naar creatievelingen, in de brede zin van het woord, die ik portretteer in de studio.  Dus geen traditionele foto’s van mensen die hun ambacht of vak uitoefenen in hun atelier, maar frisse portretten voor een witte achtergrond in de studio.  Allemaal op dezelfde manier, maar toch allemaal anders.

Het lijkt misschien of dat nieuwe project niet van de grond komt want ik heb nog maar van één deelnemer foto’s gepost: die van Katrien met haar contrabas.  Coole start was dat in ieder geval.  Maar schijn bedriegt, want niet alleen staan er al een aantal afspraken met nieuwe deelnemers in mijn agenda, ik maakte eerder deze maand ook al een portretreeks van een tweede creatieveling:  Iona, die al een tijdje zingt en dat, kan ik bevestigen, ook behoorlijk goed doet.

Het was trouwens niet de eerste ontmoeting met Iona, we go way back.  Om te beginnen volgde ze enkele jaren geleden mijn cursus fotografie.   Daarenboven liet ze met haar hele gezin enkele maanden geleden ook een “herfstsessie” inblikken.  Ook toen getuigde Iona, en de rest van het gezin trouwens ook, al van het nodige lef.  Want geef toe, niet iedereen zou zo een fotosessie in het bos laten doorgaan ondanks de gietende regen en mijn aanbod om uit te stellen.  Dat lef werd overigens beloond, want de herfstfoto’s werden enthousiast onthaald.  Waarvoor dank!  Lef dus.  Iets wat volgens mij elke zanger of zangeres met bakken nodig heeft.  Zelf mag ik er niet aan denken dat ik voor een volle zaal een liedje zou moeten zingen.  Los van het feit dat je dat geen mens kan aandoen, ik zou er ook het lef niet voor hebben.  Chapeau dus voor het betere zang- en poseerwerk van Iona!

Het werd dan ook hoog tijd om het portret van Iona op de wereld los te laten.  Waarom die vertraging bij het publiceren?  Wel, ik hoop op die manier meer mensen te bereiken over een langere periode, en zo dus ook meer deelnemers te vinden.  Want net zoals bij het vorige portret-project geldt ook hier:  hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  Laat dat dan meteen een warme oproep zijn aan nieuwe creatievelingen:  stuur een mailtje naar info@135mm.be en ook jij kan meedoen en een, uiteraard gratis, cool portret scoren.


Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel