Schoolfuif in Wilsele - reportagefotograaf LeuvenIk sloot 2017 blog-gewijs af met enkele jaaroverzichtjes.  Zoals het hoort.  Portretsessies in de studio, B2B-werk,...  Maar in datzelfde jaar kwam er eigenlijk één categorie bij:  de lokale events.  Die reken ik dan niet meteen bij "opdracht-werk" omdat ik die reportages op vrijwillige basis doe, maar het zijn voor mij wel relatief nieuwe gelegenheden.  Dat heeft dan alles te maken met onze verhuis naar Wilsele een jaartje of drie geleden.  Voordien woonden we slechts een kilometer of twee hier vandaan, maar aan de overkant van de Mechelsesteenweg.  Ondanks het vreselijke kruispunt dat perfect bewijst dat er Leuven nog werk is aan mobiliteit en veiligheid,  toch geen onoverwinnelijk obstakel.  Maar om één of andere reden waren we vroeger gewoon minder betrokken bij wat er leeft in Wilsele, ondanks het feit dat Liesbeth haar roots hier liggen.  Ik vermoed dat het alles te maken heeft met de zoon die nu wat ouder is en ook naar de jeugdbeweging gaat, meer sportactiviteiten etc op zijn agenda heeft en wij als ouders daardoor ook meer "buiten" komen.

Daarnaast is Wilsele-dorp ook wat ingesloten tussen de Leuvense ring, de E314, de vaart en dezelfde Mechelsesteenweg, wat ervoor zorgt dat alles en iedereen hier wat samen lijkt te klitten.  Een echt "dorp in de stad" bij wijze van spreken. En dat is geweldig plezant!  Neem daarbij nog het feit dat er in dat dorp een hele bende geëngageerde en plezante mensen rondlopen, en je kan je wel voorstellen dat hier geregeld wat te beleven valt.  Als "dorpsfotograaf" (de nieuwe soort, niet de oubollige soort) is het uiteraard leuk om al die gelegenheden mee te beleven en ook te documenteren voor het nageslacht en dat is dan ook exact wat ik probeer te doen.  

Ook in 2018 zullen er vemoed ik weer enkele leuke events op het programma staan, maar bij dit artikel alvast wat sfeerbeelden van 2017.  Het jaar werd ingezet met een fuif / vrij podium waar tijdelijk het hele dorp voor in rep en roer stond (bekijk de sfeervideo's hieronder even voor een indruk).  De locals herinneren zich ongetwijfeld dat leuke caravannetje dat her en der opdook met een tien voor sfeer en gezelligheid als gevolg.  Maar ook een quiz en een tweedehandsbeurs passeerden de revue.  

Gevolg:  ik ben helemaal klaar voor de 2018-edities van al dat moois.  Wilsele rules gewoon!

Roel