Net geen jaar geleden postte ik op deze blog een van de eerste artikels na de vernieuwing van mijn website.  Artikel nummer vier en vijf gingen over een citytripje naar London ter ere van de verjaardag van zoonlief.  We zijn bijna een jaar later, dus afgelopen weekend was het opnieuw tijd voor een tripje naar London.  

Voor mij was deze citytrip een mooie mix van family-stuff en fotografie.  Lees:  ik sleurde weer een veel te zware rugzak vol camera-materiaal mee, iets wat ik op vakantie niet zo vaak doe.  Maar als portretfotograaf met een voorliefde voor urban locaties, vond ik dat het hoog tijd werd om nog eens old school met de camera erop uit te trekken in London.  Om mijn rug toch een beetje te sparen bezocht ik ook de tentoonstelling "Wildlife photographer of the year".  Ik ben zelf alles behalve een natuurfotograaf, maar het aanschouwen van topwerk van zo een hoog niveau werkt altijd inspirerend.

Na die tentoonstelling was ik dan ook volledig klaar om er zelf op uit te trekken.  Geen specifiek doel, gewoon mijn neus en camera achterna.  De resultaten van die stedelijke trektocht moeten nog verwerkt worden, enkel de eerste familie-snapshots en enkele snelle foto's van het begin van het weekend heb ik al verwerkt.  Dat deed ik trouwens ter plaatse in het hotel, want ook de laptop ging mee.  En dat is dan ook meteen de laatste keer geweest, want van dat gesleur wordt je niet alleen alles behalve vrolijk, het is ook gewoon te veel beperkend voor de bewegingsvrijheid en dus voor de creativiteit.  Ik had op zondag natuurlijk ook mijn rugzak in het bagagedepot kunnen laten en enkel met een camera in de hand de stad kunnen in trekken, maar met verschillende duizenden euro's aan camera, lenzen en laptop in mijn rugzak ben ik nogal paranoia en hou ik alles toch liever bij ondanks het gewicht.  Trouwens, hou mijn Youtube-kanaal (want, ja dat heb ik) in de gaten want binnenkort doe ik daar uit de doeken wat ik allemaal meesleur in mijn cameratas.  Vooral leuk voor de fotografen onder jullie dus, maar dat geheel terzijde.

Enkele dingen die ik onthou na deze citytrip.  Eerst en vooral:  minder materiaal meesleuren.  Verder jammer genoeg ook:  betere voorbereidingen en vooral reservaties maken op voorhand.  Want jammer genoeg zijn we intussen met zoveel mensen op deze wereld, dat spontaan een museum binnenlopen zonder gereserveerd ticket al niet meer mogelijk is.  Idem voor een koffiebar trouwens.  Maar tenslotte ook:  meer erop uit trekken met de camera, thuis in Leuven of ergens anders!

En om af te sluiten nog een schaamteloze reminder aan de flash-sale van volgende maandag, want dan kan je voor slechts 120€ een urban-style portretsessie in Leuven reserveren.  Er is er nog één beschikbaar.  

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen?  Like dan zeker ook de 135mm facebookpagina (www.facebook.com/135mm.leuven), je vindt er geregeld nieuwe updates en nieuws, en links naar nieuwe artikels op deze blog.  Je kan ook inschrijven op de nieuwsbrief (http://eepurl.com/dkyVc9) om speciale aankondigingen en promo’s zeker niet te missen.

C U soon,

Roel