Berlijn

Dit stond al ERG lang op de to-do-lijst: de foto’s van Berlijn verder afwerken. In maart 2022 trok ik met kameraad Wim op citytrip naar Berlijn. Uiteraard nam ik de camera mee en kwam ik thuis met een verzameling aan foto’s. Ik deed destijds wel een eerste snelle selectie, maar heel wat foto’s bleven onaangeroerd wegens geen tijd. “Die doe ik binnenkort wel”. Nu, dik twee jaar later dus, nam ik EINDELIJK de nodige tijd om de hele reeks af te werken. Enerzijds een beetje jammer dat dit soort “eigen werk” altijd op de lange baan geschoven wordt, maar anderzijds wel leuk om zo lang na de feiten terug in de foto’s en dus herinneringen te duiken! (Lees verder na de foto’s)

Veel tekst ga ik hier verder niet aan besteden, ik hoop dat de foto’s voor zich spreken en de sfeer van de stad voldoende weergeven. Ik was vertrokken met de verwachting van een stevige portie grijze tristesse, maar het mooie (maar koude) weer zorgden voor een eerder zonnige sfeer. Voordien was Berlijn voor mij eerder een “winterstad”, maar die mening moet ik waarschijnlijk bijstellen, want ik kan me levendig voorstellen dat de sfeer er bij warm weer heerlijk moet zijn. (Lees verder na de foto’s)

Het contrast tussen de geladen geschiedenis en het mooie weer (overwegend toch) maakten het fotografisch interessant en uitdagend en zoals in elke stad waren er plekken en momenten die tot nadenken stemmen. Een Mc Donalds op twintig meter van een plek als Checkpoint Charlie bijvoorbeeld. Jammer, maar tekenend voor de tijd en maatschappij waarin we leven. (Lees verder na de foto’s)

Dat ik de stad verre van helemaal gezien heb spreekt voor zich. Dat ik ooit terug zal moeten ook. Dat ik dan de foto’s sneller verwerk hopelijk ook…

C U Soon,

Roeland

Vorige
Vorige

Kids with buns - Fotoverslag

Volgende
Volgende

Kim Wilde - Fotoverslag