Kim Wilde - Fotoverslag

Deze had je nog tegoed van vorige week… Op 9 april passeerde Kim Wilde in ons Depot. Het is met dit soort concerten altijd een beetje een dubbeltje op zijn kant. We herinneren ons de muziek en artiest uit onze jonge jaren en dan is het vandaag, in dit geval pakweg 40 jaar later, nog maar de vraag hoe hard die muziek (en artiest) nog overeind blijft. Je weet intussen ook dat je voor de echte concert-reviews hier aan het foute adres bent. Ik ga het dus voorzichtig en op de vlakte houden (ook omdat mijn cursisten fotografie hier over een kwartier staan en ik dus erg weinig tijd heb): het was een leuke trip down memory lane, maar af en toe toch net iets te lastig voor de oortjes. In alle eerlijkheid moeten we ook zeggen: niemand is echt mee met het “nieuwere werk” van Kim Wilde. Ik durf zelfs stellen dat velen in het publiek (waarschijnlijk venten) meer fan zijn van nichtje Scarlett Wilde die de backing vocals verzorgde. Ik geef het maar mee. (Lees verder na de foto’s)

En daar moeten we alle begrip voor hebben. Sommige artiesten zullen hun hele leven lang achtervolgd worden door die ene (of enkele) monsterhit(s) en kunnen die nooit helemaal achter zich laten. Zo ook bij Wilde: iedereen wil gewoon nog eens live kunnen meebrullen met “Cambodja” of “Kids in America”. Die hield ze dus ook slim tot het allerlaatste, waarschijnlijk omdat ze weet dat het anders een lange avond zou zijn om uit te zitten. (Lees verder na de foto’s)

Maar we waren erbij, hebben het gehoord en gezien dat het goed geweest is. De foto’s krijgen een leuke plek in mijn archief en duiken misschien nog ooit op bij een expo, maar voor de rest gaat het leven gewoon weer verder!

C U Soon,

Roeland

Vorige
Vorige

Berlijn

Volgende
Volgende

Expo “Stories”