Prints en artwork

Ik zit stilaan in volle voorbereiding voor mijn expo. Moest je uit de lucht gevallen komen: ik begin binnenkort aan de “officiële” reclame daarvoor, dus no worries. Maar ik ben uiteraard al even bezig met het maken van de definitieve selectie en stilaan komen de eerste prints ook binnen. Dat besteed ik uit voor alle duidelijkheid want kwaliteitvolle prints maken is een vak apart. Allemaal heel erg leuk en spannend dus. Maar jammer genoeg ook allemaal heel erg duur! Voor ik definitief besliste om voor een expo te gaan heb ik uiteraard wel een en ander gebudgetteerd en gelukkig zit alles nog mooi op koers, maar het blijft wel even slikken af en toe als ik de facturen zie… (Lees verder onder de foto)

Begrijp me niet verkeerd: ik zie dit project als een waardevolle investering in mijn werk en ben er zeker van dat het elke cent waard zal zijn. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor “foto’s op papier”. Albums, prints, kaders,… ze hebben altijd bij het vak gehoord voor mij en mijn woonkamer is eigenlijk een constante mini-expo. Geheel terzijde: wie die wil bezoeken is zeker welkom bij “Atelier in beeld” op 5 mei! Maar ik zou hypocriet zijn als ik zeg dat ik de kosten niet wil drukken.

Daarom heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn webshop, die wel wat aandacht kon gebruiken, eindelijk nog eens bij te werken. Onder het motto “alle beetjes helpen” of nog: “Wie het kleine niet eert…” gooi ik het over een iets andere boeg. Voordien stonden er enkel “Limited Edition” prints te koop: unieke, genummerde prints van een aantal concerten, afgedrukt op top archiefkwaliteit papier, ingekaderd, ondertekend en voorzien van een echtheidscertificaat met daarop alle technische details. Echte collector’s items dus en die blijven ook zeker beschikbaar. Maar daardoor misschien ook minder geschikt voor mensen die gewoon een leuk aandenken willen aan hun favoriete concert.

Om die reden vul ik vanaf nu mijn webshop aan met enkele nieuwe items. Eerst en vooral bied ik van de concerten die ik fotografeer nu ook “gewone” prints aan. Nog altijd technisch perfecte prints op hoogwaardig fotopapier, maar zonder kader en niet meer in “beperkte” oplage. Met andere woorden, eerder de “klassieke” fotoprints die we allemaal wel kennen zonder meer, in een mooi groot formaat. Gevolg: veel toegankelijker! Momenteel staan er enkele prints van recente concerten, maar ik breid heel snel uit naar oudere concerten en foto’s uit mijn archief. In de gaten houden dus…

Daarnaast besef ik ook dat ik in mijn archief intussen een mooie collectie straatfotografie heb zitten die niet genoeg het daglicht ziet. Je ziet er af en toe beelden van passeren op mijn sociale media, maar verder bleven ze tot nu toe onbenut. “Tot nu toe”, want daar komt nu verandering in. Ik heb intussen al enkele producten toegevoegd aan mijn webshop voor de fans van straatfotografie: enkele setjes met leuke postkaarten van “Leuvense straatfotografie” en ook “artwork” voor tegen de muur. Denk aan mooie, grote en ingekaderde prints. Opnieuw geen “Limited editions” (voorlopig) maar verder wel perfect afgewerkt en klaar om tegen je muur te hangen. (Lees verder onder de foto)

In plaats van te kiezen voor een “kunstwerk” uit de Ikea dat half Vlaanderen hangen heeft, zou je dus ook kunnen kiezen voor een veel unieker en persoonlijker werk van een lokale fotograaf die het budget voor zijn expo probeert rond te krijgen. Ik geef het gewoon maar mee. Alle respect als je toch kiest voor Ikea, eeuwige roem, dankbaarheid en extra glas bij de vernissage op 24 mei als je kiest voor de tweede optie!

Tot snel!

Roel

Vorige
Vorige

Atelier in Beeld

Volgende
Volgende

Portland - Fotoverslag